مراحل پایه‌ای بلند کردن و حمل ایمن اشیاء

ساخت وبلاگ

برای انجام هر کاری داشتن اطلاعات و تجربه باعث خواهد شد آن کار بهتر و ایمن‌تر انجام شود. برای حمل ایمن اشیاء  و این که بتوانیم حمل بار را  به خوبی انجام دهیم و آسیبی به خودمان وارد نکنیم، باید نکاتی را رعایت کرد. این نکات دستورالعمل‌های ساده‌ای هستند که به راحتی می‌توانید آنها را اجرا کنید. در  این مقاله به 9 نکته اشاره خواهیم کرد که به شما کمک میکند بتوانید حمل بار آسان داشته باشید و به خودتان هم آسیبی نرسانید.

مراحل پایه ای بلند کردن اشیاء

 

9 روش بلند کردن و حمل ایمن اشیاء

  1. وزن شیء را به دست آورید و کلیه شرایط را بررسی کنید. اگر بار یا شیء بسیار سنگین باشد، برای بلند کردن آن به خود فشار نیاورید و از ابزار و یا افراد کمک بگیرید. همچنین وجود فضای کافی و جای پا، برای حرکت در محیط را بررسی کنید.
  2. سپس اطمینان حاصل کنید که در حالت تعادل خوبی قرار دارید: پاها به اندازه شانه‌ها باز شوند، یکی از پاها در پشت دیگری و پای دیگر در پشت شیء قرار داده شود.
  3. اکنون نوبت آن است که زانوها را خم کنید، اما پشت و کمر را راست نگه دارید، هرچند که باید آن را از حالت قائم خارج کنید (برای کسب اطمینان از راست بودن پشت، چانه را به سمت بالا حرکت دهید و به روبرو نگاه کنید).
  4. شیء را با کف دست‌ها و انگشتان‌تان محکم بگیرید. کف دست ناحیه ایمن‌تری است. دوباره چانه را به سمت بالا حرکت دهید تا قبل از بلند کردن شیء نسبت به راست بودن حالت پشت خود اطمینان حاصل کنید. همیشه لحظه اول بلند کردن احتمال آسیب به کمر بیشتر خواهد بود. در لحظه اول به خاطر این که اطلاع دقیق از وزن جسم نداریم ممکن است با نیروی کمتری اقدام به بلند کردن بار کنیم و باعث آسیب دیدن کمر خود شویم.
  5. از وزن بدن خود برای شروع تکان دادن شیء استفاده کنید، و با جلو آوردن زانوهای‌تان آن را بلند کنید. به این ترتیب از قوی‌ترین ماهیچه‌های خود تمام استفاده را می‌کنید.
  6. در حین بلند کردن شیء بازوها و آرنج‌های خود را در نزدیکی بدن‌تان نگه دارید. هر چه بازوها و آرنج‌ها به بدن نزدیک‌تر باشند، فشار کمتری به ستون فقرات وارد می‌شود و می‌توانید کنترل بهتری روی باری که حمل می‌کنید، داشته باشید.
  7. شیء را در نزدیکی بدن خود حمل کنید و توجه داشته باشید که در هنگام حمل بدن‌تان را خم نکنید. در صورتی که لازم است جهت خود را تغییر دهید، باید وضعیت پاهای خود را تغییر داده و تمام بدن‌تان را بچرخانید. هیچ وقت کمر خود را نچرخانید، با این کار فشار وارد آمده به کمر چند برابر خواهد شد.
  8. بدانید که به کجا می‌روید و جلوی پای خود را نگاه کنید! ممکن است مانع و یا اختلاف سطح در مسیر حرکت وجود داشته باشد و منجر به بروز حادثه شود.
  9. برای قرار دادن شیء بر روی زمین، زانوهای‌تان را خم کنید. مراقب ستون فقرات خود باشید. برای قرار دادن شیء روی یک میز یا قفسه باید ابتدا آن را روی لبه قرار دهید و به داخل هل دهید. در هنگام قرار دادن شیء مراقب دست‌ها و پاهای خود باشید.

سعی کنید در هنگام بلند کردن اشیای حتی نسبتاً سبک هم مراحل بالا را انجام داده و خود را به آن عادت دهید. در برخی از مواقع نسبت تقسیم وزن در شیء ممکن است متوازن نباشد و در صورت رعایت نکردن موارد بالا، حتی اجسام سبک وزن هم ممکن است به کمر شما آسیب برسانند. همیشه سعی در حمل ایمن اشیاء داشته باشید و به راحتی و بدون آسیب رساندن به بدن خود بارهای مختلف را حمل و جابجا کنید.

...
نویسنده : عابد بازدید : 119 تاريخ : دوشنبه 10 تير 1398 ساعت: 18:23